Overslaan naar content

Gedragswetenschapper (vanaf 24 uur)

 • Rotterdam, Barendrecht en/of Ridderkerk
€ 3.768 - € 5.477 per maandMEE Rotterdam Rijnmond

Functieomschrijving

Wil je een verschil maken voor inwoners met een beperking? Ben jij gepassioneerd over het begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag? Kom dan bij ons werken als Gedragswetenschapper! Je komt te werken in een enthousiast, flexibel en gedreven team dat buiten de kaders denkt.


Je kan aan de slag tussen de 24 en 36 uur per week. Bij MEE hoef je niet in het weekend te werken.


Wat ga je doen

Als gedragswetenschapper speel je een cruciale rol in het ondersteunen van mensen met een beperking bij het begrijpen en aanpakken van gedragsproblemen. Je bent als deskundige gekoppeld aan de Wijkteams. Je adviseert en ondersteunt de medewerkers die daar werken. Dit doe je in de vorm van individuele werkbegeleiding en het voorzitten en begeleiden van integrale casuïstiek-groepen.


Als Gedragswetenschapper adviseer en ondersteun je medewerkers bij de uitvoering van ondersteuningsplannen, toepassing van diagnostisch onderzoek en in crisissituaties. Daarnaast ontwikkel en geef je trainingen op jouw vakgebied, gebaseerd op de behoefte binnen de stedelijke loketten.


Je verricht diagnostisch onderzoek en doet gedragsobservatie wanneer er vermoedens zijn van een verstandelijke beperking. Daarnaast neem je als deskundige deel aan in- en externe projecten en samenwerkingsverbanden.


Je levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling op je eigen vakgebied. Je signaleert trends en veranderende hulpvragen en doet voorstellen tot verbetering. Je bewaakt de kwaliteit van de hulpverlening vanuit je vakgebied, waaronder bijvoorbeeld ondersteuningsplannen en indicatieaanvragen.


Gedragswetenschappers van MEE zijn werkzaam in Rotterdam, Barendrecht en/of Ridderkerk en geven ondersteuning aan medewerkers van de Wijkteams.

Luister ook naar Milja, Gedragswetenschapper bij MEE:

Samen als team

Een wijkteam bestaat uit een team van professionals van diverse disciplines dat op wijkniveau samenwerkt. Het bestaat uit ongeveer 25 medewerkers, die zich richten op ondersteuning van kinderen en volwassenen. Een Wijkteamleider stuurt het team aan. Als Gedragswetenschapper ben je als deskundige toegewezen aan de Wijkteams. Er is veel ruimte voor casuïstiekbespreking en reflectie.


Het wijkteam werkt nauw samen met instanties zoals scholen, Veilig Thuis, het CJG, de JGZ, mantelzorg- en vrijwilligersnetwerken en de Gemeente.


Ons aanbod

Je krijgt een contract van een jaar aangeboden met de intentie om bij goed functioneren een langdurige samenwerking aan te gaan.

Het fulltime bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.768,- en maximaal € 5.477,- bij een 36-urige werkweek.

 

We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris en 8% vakantietoeslag;
 • Marktconforme reiskostenvergoeding en een NS Businesscard voor het werk;
 • 201 verlofuren (fulltime) op jaarbasis, met de mogelijkheid tot aan- en verkoop van verlofuren;
 • Korting met gunstige voorwaarden op diverse verzekeringen van Centraal Beheer;
 • Een goed pensioen bij het PFZW, het in 2021 verkozen beste pensioenfonds van Nederland;
 • Een laptop en een smartphone.


Daarnaast krijgt je een gedegen inwerktraject aangeboden in een plezierige werksfeer. Je wordt gekoppeld aan een ervaren collega, hebt regelmatig intervisie-bijeenkomsten en krijgt meerdere trainingen/cursussen aangeboden. Na een jaar dienstverband bouw je bovendien een individueel opleidingsbudget op.

Kijk ook eens hiernaar: 14 redenen om bij MEE te werken


Heb je vragen?
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Birgit van der Moolen (Manager MEE) via telefoonnummer 06 41 19 02 53. Birgit staat je graag te woord.


Mailen kan ook: hr.mee@meerotterdam.nl.

Voor algemene informatie over onze organisatie ga je naar www.meerotterdamrijnmond.nl.

Wil je solliciteren?

Stuur dan een korte motivatie met CV via de "Solliciteren / Solliciteer nu" button.

Vereisten

 • Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Gedragswetenschapper in het bezit van een wo-diploma orthopedagogiek of (ontwikkelings)psychologie.
 • Je beschikt over een basisaantekening psychodiagnostiek.
 • Je beschikt bij voorkeur over relevante werkervaring, bij voorkeur met mensen met een beperking.
 • Je kunt je verhouden tot een dynamische werkomgeving, waarin zowel zelfstandig als binnen teamverband wordt gewerkt.
 • Je hebt een proactieve, enthousiaste en betrokken houding.
 • Je bent een teamplayer die ook goed zelfstandig kan functioneren.
 • Ervaring in een functie als Gedragswetenschapper is een pré.

of