Skip to content

Maatschappelijk werker Krimpens sociaal team (24 tot 32 uur)

Krimpen aan den IJssel, Zuid-Holland, Nederland€ 3.217 - € 4.712 per maandWijkteams

Functieomschrijving

Een verschil maken voor inwoners met een beperking? Kom het Krimpens sociaal team versterken! Wij hebben een vacature voor de uitdagende functie van Maatschappelijk werker Jeugd en/of Volwassenen met een beperking.


Je kan aan de slag voor 24 tot 32 uur per week. Bij MEE hoef je niet in het weekend te werken.


Als je met Jeugd wilt werken is het van belang dat je SKJ-geregistreerd bent of je op korte termijn kunt laten registreren. Als je met Volwassenen wilt werken, is SKJ-registratie niet nodig.


Wat ga je doen

Als medewerker van MEE maak je het verschil voor inwoners met een beperking. Als professional ben je werkzaam in het jeugddomein en werk je ook voor het volwassen domein. Je komt geregeld bij de cliënt thuis. Samen met de cliënt bekijk je wat het probleem is en welke oplossingen er zijn. Als medewerker van MEE sta je altijd naast de cliënt, je kijkt naar wat iemand zelf kan en bent een kei in vraagverduidelijking. Je ondersteunt bij het versterken van het sociale netwerk rondom de cliënt.

Vaak bied je zelf basishulp, maar je kunt ook specialistische hulp of langdurige ondersteuning inschakelen. Je bent daarbij verantwoordelijk voor het opstellen van de aanvragen voor de in te zetten hulp voor zowel Jeugd als Volwassenen (WMO). Als er verschillende partners betrokken zijn bij de ondersteuning van jouw cliënt, voer je de casusregie. Je bent het centrale aanspreekpunt binnen deze "multidisciplinaire teams" en de persoon die de lijnen uitzet. Dit geldt bijvoorbeeld bij het (helpen) oplossen van opvoedproblemen of uitval op school.


Het wijkteam

Het Krimpens sociaal team (KST) in de Gemeente Krimpen aan den IJssel bestaat uit een team van professionals vanuit diverse aanbieders dat samenwerkt. In het KST krijg je te maken met een breed scala van meervoudige vragen van cliënten. Hierbij ben je als medewerker van MEE vooral gericht op cliënten met een beperking. Het KST bestaat uit ongeveer 25 medewerkers, dzich richten op ondersteuning van kinderen tot volwassenen. Een procesregisseur stuurt het team aan. Er kan gebruik gemaakt worden van een gedragswetenschapper. Er is veel ruimte voor casuïstiek-besprekingen en reflectie.


Het KST werkt nauw samen met samenwerkingspartners en aanbieders uit de regio en wil zich steeds meer richten op ondersteuning vanuit de eigen Gemeente.


Ons aanbod

Je krijgt een contract van een jaar aangeboden met de intentie om bij goed functioneren een langdurige samenwerking aan te gaan.


Het fulltime bruto maandsalaris bedraagt bij het werken met Jeugd met ingang van 1 december 2023 minimaal € 3.217,- en maximaal € 4.712,- bij een 36-urige werkweek (CAO Gehandicaptenzorg, schaal 55). 

 

We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris en 8% vakantietoeslag;
 • reiskostenvergoeding en een NS Businesscard voor het werk;
 • 201 verlofuren (fulltime) op jaarbasis, met de mogelijkheid tot aan- en verkoop van verlofuren;
 • korting met gunstige voorwaarden op diverse verzekeringen van Centraal Beheer;
 • een laptop en een smartphone;
 • volledige vergoeding van de kosten voor een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en SKJ registratie.


Daarnaast krijgt je een gedegen inwerktraject aangeboden in een plezierige werksfeer. Je wordt gekoppeld aan een ervaren collega, hebt regelmatig intervisie-bijeenkomsten en krijgt meerdere trainingen/cursussen aangeboden. Na een jaar dienstverband bouw je bovendien een individueel opleidingsbudget op.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Marissa Tromp (Manager MEE) via telefoonnummer 01 02 82 11 44. Marissa staat je graag te woord.


Mailen kan ook: personeelszaken@meerotterdam.nl.


Voor algemene informatie over onze organisatie ga je naar www.meerotterdamrijnmond.nl.


Wil je solliciteren?

Stuur dan een korte motivatie met CV via de "Solliciteren / Solliciteer nu" button.

Vereisten

 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding Social Work, MWD of SPH.
 • Je bent SKJ-geregistreerd, of je kunt je op korte termijn registreren.
 • Je beschikt over ervaring op het gebied van vraagverduidelijking, casusregie en trajectbegeleiding.
 • Je deinst niet terug van pittige casuïstiek en hebt de nodige ervaring in het omgaan met mensen met een beperking van alle leeftijden.
 • Het is mooi meegenomen als je ook kennis en ervaring hebt met GGZ-doelgroepen.


of