Overslaan naar content

Communicatieadviseur (32 tot 36 uur)

 • Rotterdam en Vlaardingen
€ 3.355 - € 4.496 per maandDe Piergroep

Functieomschrijving

Ben jij een communicatiewonder met een passie voor het sociale domein? Stichting De Piergroep, hieronder vallen MEE Rotterdam Rijnmond, Scala Jeugdprofessionals, Minters en de Wijkcentra Vlaardingen zoekt een enthousiaste Communicatieadviseur voor 32 tot 36 uur per week, om ons team te versterken!


Wie zijn wij?

De Piergroep is sinds 1 januari 2023 de holding voor een aantal organisaties in het Sociaal Domein en levert ondersteuning gericht op de missie, strategie en bedrijfsvoering van deze stichtingen. Op dit moment maken MEE Rotterdam Rijnmond, Minters, Scala Jeugdprofessionals en de wijkcentra Vlaardingen deel uit van de groep. Bij de Piergroep draait alles om teamwork en het delen van kennis en expertise. Samen zorgen we ervoor dat onze stichtingen kunnen floreren en hum impact kunnen vergroten.


Wat ga je doen?

Als Creatieve Communicatieadviseur ben je dé spil in het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van het communicatiebeleid van de verschillende stichtingen. Je werkt samen met gepassioneerde collega's om de boodschap van de verschillende stichtingen op een inspirerende manier over te brengen naar zowel interne als externe doelgroepen. Je verdere werkzaamheden bestaan uit het:

 • Ontwikkelen van een dynamisch communicatiebeleid dat aansluit bij de visies en doelstellingen van de verschillende stichtingen;
 • Uitvoeren de communicatieplannen, met oog voor zowel online als offlinekanalen;
 • Creëren van pakkende content en stijl die de boodschap tot leven brengt.
 • Je bent in staat om het management te ondersteunen bij het ontwikkelen van effectieve communicatiestrategieën;
 • Verzorgen van alle uitingen van online en offlinecommunicatie op een doeltreffende wijze;
 • Actief bijdragen aan de actualiteit en aantrekkelijkheid van onze website;
 • Onderhouden van contacten met media en doelgroepen, en waar nodig persberichten opstellen.


Wat bieden wij?

Wij bieden jou in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar aan met zicht op verlenging. De functie ingeschaald volgens CAO Sociaal Werk in schaal 9 (min. € 3.355, – en max. € 4.946, – op basis van 36 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring). De CAO biedt goede arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget met daarin o.a. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast heb je een loopbaanbudget (1,5% van je brutosalaris). En kun je rekenen op een pensioenregeling, bijdrage zorgverzekering, laptop en telefoon. Wij vinden kwaliteit van de dienstverlening en de ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk en bieden jou daarom de nodige opleiding en training. Verder kom je te werken vanaf een mooie locatie, met leuke collega’s en heb je vrijheid in je werk.


Meer weten of direct solliciteren

Ben jij het communicatief wonder die wij zoeken? Solliciteer nu en word onderdeel van ons gedreven team bij Stichting De Piergroep!


Voor meer informatie over de Piergroep als organisatie, zie www.depiergroep.nl.


Wil je solliciteren?

Stuur dan een korte motivatie met CV via de "Solliciteren / Solliciteer nu" button.

Vereisten

Jij bent enthousiast over deze functie, waar je als het ware een consultant bent voor de verschillende stichtingen. Een diverse functie, waarin veel ruimte is om je eigen ideeën te implementeren. Je beschikt over een relevante opleiding en meerdere jaren ervaring in communicatie. En verder:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
 • Jouw proactieve en dienstverlenende houding maken jou een gewaardeerde collega.
 • Multitasken is voor jou geen probleem en je werkt zelfstandig.
 • Je bent omgevingsbewust en tactvol in externe contacten.
 • Ervaring met websites, social media en grafische programma's, zoals Adobe en Canva, is een must.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Creativiteit en out-of-the-box denken zijn jouw tweede natuur!

of