Skip to content

Social worker Intensieve Hulp in het wijkteam (32 tot 36 uur)

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland€ 2.938 - € 4.304 per maandWijkteams

Functieomschrijving

Maak jij het verschil maken voor mensen met een beperking? Kom dan werken bij MEE Rotterdam als Social worker Intensieve Hulp in het wijkteam.


Je kan aan de slag tussen 32 en 36 uur per week. Bij MEE Rotterdam hoef je niet in het weekend te werken. Je bent SKJ-geregistreerd of je kunt je op korte termijn laten registreren.


Wat ga je doen

Wanneer er een aanmelding wordt gedaan vanuit het wijkteam bij Intensieve Hulp (IH), dan wordt de intensieve hulpverlening opgestart. Vanuit de IH-methodiek werk je intensief en effectief aan het vergroten van de veiligheid in het gezin. Hierbij staat de vraag van het gezin centraal en werk je samen aan het realiseren van oplossingen. Je werkt met gezinnen en jeugdigen waar meervoudig complexe problematiek speelt.


Je bent in staat om met een andere blik naar het gezin te kijken, zonder bevooroordeeld te zijn. Je kunt zelf de professional zijn die de hulpverlening uitvoert, maar je kunt ook de rol hebben van casusregisseur. In deze rol voer je de regie op het traject en onderhoudt de contacten met betrokken instanties en eventuele andere zorgaanbieders.


Je coördineert de zorg, kan goed samenwerken met de verschillende partners in de veiligheidsketen. Je kunt jezelf goed positioneren en bent in staat om te gaan met weerstand. Ook in crisissituaties ben je in staat de rust en het overzicht te bewaren en planmatig te werken.


Als expert van MEE Rotterdam Rijnmond ondersteun je mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen. Je helpen mensen grip op hun leven te krijgen, door het versterken van eigen kracht en het vergroten van zelfredzaamheid. Jouw kennis kennis en ervaring en die van je collega's dragen bij aan een samenleving die beter ingericht is voor mensen met een beperking.


Ons aanbod

Na een dienstverband van een jaar gaan we verlengen voor onbepaalde tijd.


Het fulltime bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2.938,- en maximaal € 4.304,- bij een 36-urige werkweek (CAO Gehandicaptenzorg, schaal 55). Met ingang van 1 mei 2023 bedraagt het fulltime bruto maandsalaris in verband met een Cao-verhoging minimaal € 3.032,- en maximaal € 4.442,- bij een 36-urige werkweek.


We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris en 8% vakantietoeslag;
 • Reiskostenvergoeding en een NS Businesscard voor het werk;
 • 201 verlofuren (fulltime) op jaarbasis, met de mogelijkheid tot aan- en verkoop van verlofuren;
 • Een ziektekostenverzekering met korting via het IZZ;
 • Korting met gunstige voorwaarden op diverse verzekeringen van Centraal Beheer;
 • Een laptop en een smartphone;
 • Mogelijkheden om thuis te werken;
 • Volledige vergoeding van de kosten voor een actuele Verklaring Omtrent Gedrag.


Daarnaast volg je het inwerkprogramma Welkom bij MEE. Een ervaren collega is jouw buddy. Je hebt regelmatig intervisie-bijeenkomsten en je krijgt meerdere trainingen/cursussen aangeboden. Na een jaar dienstverband bouw je bovendien een persoonlijk opleidingsbudget op.


Heb je vragen?

Neem voor vragen over de inhoud van de functie contact op met Birgit van der Moolen (manager MEE) via telefoonnummer 06 41 19 02 53. Birgit staat je graag te woord.


Voor algemene informatie over onze organisatie ga je naar www.meerotterdamrijnmond.nl


Mailen kan ook: personeelszaken@meerotterdam.nl


Wil je solliciteren?

Stuur dan een korte motivatie met CV via de "Solliciteren" button. Je ontvangt uiterlijk binnen 5 werkdagen bericht of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Vereisten

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding Social Work, MWD, SPH, of pedagogiek.
 • Je bent SKJ-geregistreerd, of je kunt je op korte termijn registreren.
 • Je heb enkele jaren werkervaring in de jeugdhulpverlening en het ambulant werken.
 • Gelet op de diversiteit aan problematiek vragen we ervaring in en affiniteit met begeleiding en behandeling in een vrijwillige of gedwongen setting. Je hebt ook ervaring met (on) veiligheid in gezinnen en hoe dit in samenwerking met het gezin te verbeteren.
 • Je hebt kennis van en inzicht in het hulpaanbod, verschillende hulpverlengingsmethodieken zoals bijvoorbeeld de ZvvO-methodiek en in het maken van veiligheidsplannen.