Skip to content

Social worker Jeugd met een beperking (24 tot 36 uur)

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland€ 3.032 - € 4.442 per maandWijkteams

Functieomschrijving


Een verschil maken voor jongeren met een beperking? Kom een Rotterdams wijkteam versterken als Social worker voor Jeugd met een beperking (in Rotterdam noemen we de functie Wijkteammedewerker). Binnen de Gemeente Rotterdam heet deze functie Jeugd- en Gezinscoach Wijkteam Rotterdam.


Je kan aan de slag tussen de 24 en 36 uur per week. Bij MEE hoef je niet in het weekend te werken. Je bent SKJ-geregistreerd of je kunt je op korte termijn registreren.


Wat ga je doen

Je komt bij de cliënt thuis. Samen met de cliënt bekijk je wat het probleem is en welke oplossingen er zijn. Je ondersteunt bij het (helpen) oplossen of voorkomen van vraagstukken in verschillende leefgebieden. Je kunt hierbij denken aan opvoedproblemen of uitval op school.


Als medewerker van MEE sta je altijd naast de cliënt, je kijkt naar wat iemand zelf kan. Je ondersteunt bij het versterken van het sociale netwerk rondom de cliënt.


Jij biedt zelf vanuit het wijkteam basishulp, maar je kunt ook specialistische hulp of langdurige ondersteuning inschakelen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van jeugd-arrangementen. Als er verschillende partners betrokken zijn bij de ondersteuning van jouw cliënt, voer jij de casusregie en zet je de lijnen uit. Je bent het centrale aanspreekpunt binnen deze multidisciplinaire teams.

 

Samen als team

Een wijkteam bestaat uit een team van professionals van diverse disciplines dat op wijkniveau samenwerkt. Als Social worker van MEE ben je gericht op jongeren met een beperking.


Jouw wijkteam bestaat uit ongeveer 25 medewerkers, die zich richten op ondersteuning van kinderen en volwassenen. Een Wijkteamleider stuurt het team aan en een Gedragsdeskundige is voor jou beschikbaar om te sparren en je inhoudelijk advies te geven. Er is veel ruimte voor casuïstiekbespreking en reflectie.


Het wijkteam werkt nauw samen met instanties zoals scholen, Veilig Thuis, het CJG, de JGZ, mantelzorg- en vrijwilligersnetwerken en de gemeente Rotterdam.


Ons aanbod

Na een dienstverband van een jaar gaan we in essentie verlengen voor onbepaalde tijd.


Het fulltime bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.032,- en maximaal € 4.442,- bij een 36-urige werkweek (CAO Gehandicaptenzorg, schaal 55).


We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris en 8% vakantietoeslag;
 • Reiskostenvergoeding en een NS Businesscard voor het werk;
 • 201 verlofuren (fulltime) op jaarbasis, met de mogelijkheid tot aan- en verkoop van verlofuren;
 • Een ziektekostenverzekering met korting via het IZZ;
 • Korting met gunstige voorwaarden op diverse verzekeringen van Centraal Beheer;
 • Een laptop en een smartphone;
 • Volledige vergoeding van de kosten voor een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en SKJ registratie.


Daarnaast krijgt je een gedegen inwerktraject aangeboden in een plezierige werksfeer. Je wordt gekoppeld aan een ervaren collega, hebt regelmatig intervisie-bijeenkomsten en krijgt meerdere trainingen/cursussen aangeboden. Na een jaar dienstverband bouw je bovendien een persoonlijk opleidingsbudget op.


Voor het op korte termijn behalen van SKJ-registratie kijken we samen naar de mogelijkheden. We beschikken bijvoorbeeld over een geaccrediteerd praktijkprogramma bij het SKJ, maar ook een EVC-traject is bespreekbaar.


Heb je vragen?

Neem dan contact op met de managers van MEE, Birgit van der Moolen, Marissa Tromp of Hans Beuving via telefoonnummer 01 02 82 11 44. Zij staan je graag te woord.

Je kunt ook vragen stellen aan een collega in het wijkteam. Neem dan contact op met Jean Pierre de Groot via 06 41 17 80 43.  Jean Pierre vertelt je graag over zijn werk in het wijkteam.


Mailen kan ook: personeelszaken@meerotterdam.nl


Wil je solliciteren?

Stuur dan een korte motivatie met CV via de "Solliciteren" button.

Vereisten

 • Een afgeronde Hbo-opleiding Social Work, Pedagogiek, MWD of SPH.
 • Je bent SKJ-geregistreerd, of je kunt je op korte termijn registreren.
 • Je bent een kei in vraagverduidelijking.
 • Je beschikt over ervaring op het gebied van casusregie en trajectbegeleiding. 
 • Je hebt kennis van mensen met een beperking. 
 • Het is mooi meegenomen als je ook kennis en ervaring hebt met GGZ-doelgroepen.