Skip to content

Social Worker / Wijkteammedewerker Oekraïne (vanaf 28 tot 36 uur)

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland€ 3.032 - € 4.442 per maandWijkteams

Functieomschrijving

Wil jij de uitdaging aan als Social worker voor de hulpverlening aan gevluchte gezinnen uit een oorlogssituatie? Kom dan een Rotterdams wijkteam versterken als Social worker / Wijkteammedewerker Oekraïne. MEE Rotterdam Rijnmond werft samen met de Gemeente Rotterdam specifiek voor de vluchtelingen uit het oorlogsgebied Oekraïne. Zij verdienen passende hulp.


Je kan aan de slag vanaf 28 tot 36 uur per week. Bij MEE Rotterdam hoef je niet in het weekend te werken. Voor deze functie heb je geen SKJ-registratie nodig.


Wat ga je doen

Jij bent van het echte mensenwerk. Voor jou telt iedereen mee! Jij beseft wat de problemen zijn, maar denkt altijd in oplossingen. Door jouw aanpakkersmentaliteit weet je deze specifieke groep oorlogsvluchtelingen uit de Oekraïne verder te helpen.

Hoe ondersteun jij deze mensen met deze complexe problematiek, wat zijn dan zoal je verantwoordelijkheden en taken. Je gaat voor volwassen cliënten aan de slag met:


 • het afnemen van een uitgebreide vraagverheldering;
 • het onderhouden van een netwerk met onder andere scholen en wijkpartners;
 • het bieden van basishulp waarbij je methodische interventies inzet;
 • het inschakelen en indiceren van specialistische hulp als basishulp niet volstaat;
 • het uitvoeren van de casusregie. Jij monitort de hulpverlening, stemt af met het gezin en de hulpverleners, en ziet toe op het behalen van afgestemde doelen;
 • het in kaart brengen van de veiligheid, waarbij je gebruik maakt van methodische interventies zoals de Rotterdamse meldcode;
 • het onderhouden van goede verslagen en rapporten.

 

De Gemeente Rotterdam

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt en die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen.


Het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling stimuleert maximale ontplooiing van talent in een gezond lichaam. Daarbij gaan we uit van de kracht van de Rotterdammers, ook als zij niet op eigen benen kunnen staan. Het streven is dat iedereen zijn talent ontwikkelt, leert en/of werkt, maatschappelijk actief is als leren of werken niet kan en zorgt voor de eigen gezondheid. Sport, cultuur, onderwijs en basale zorg dragen daaraan bij. We bieden lichte ondersteuning als de omgeving die niet kan bieden. Of intensievere zorg waar echt noodzakelijk. Dat doen we in opdracht van het college en gebiedscommissies en samen met maatschappelijke partners.

Het wijkteam

Elke wijk in Rotterdam heeft een eigen wijkteam dat de wijk goed kent: de problemen, maar ook de plekken waar mogelijke oplossingen te vinden zijn voor de Rotterdammers. In totaal zijn er 43 wijkteams verdeeld over 4 rayons (afdelingen). Daarnaast is in mei 2022 een speciaal wijkteam voor Oekraïense vluchtelingen opgericht.


De oorlog in Oekraïne houdt ons allemaal bezig. Miljoenen Oekraïners hebben alles achtergelaten om in andere Europese landen te schuilen voor het oorlogsgeweld. In de regio Rotterdam-Rijnmond worden nu ongeveer 2500 vluchtelingen opgevangen. Gevluchte Oekraïners worden door gemeente Rotterdam opgevangen in opvanglocaties en bij particulieren thuis.


Wijkteam Oekraïne heeft in principe dezelfde werkwijze als de reguliere wijkteams, maar al je cliënten zijn Oekraïense vluchtelingen. In Rotterdam zijn 2 opvanglocaties waar Oekraïense vluchtelingen met een beperking worden opgevangen, een locatie met mensen met een gehoorbeperking en een locatie met mensen met een (ernstige) meervoudige beperking en hun mantelzorgers.

Ons aanbod

Na een dienstverband van een jaar gaan we in essentie verlengen voor onbepaalde tijd.


Het fulltime bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2.815,- en maximaal € 4.019,- bij een 36-urige werkweek (CAO Gehandicaptenzorg, schaal 50).


We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris en 8% vakantietoeslag;
 • Reiskostenvergoeding en een NS Businesscard voor het werk;
 • 201 verlofuren (fulltime) op jaarbasis, met de mogelijkheid tot aan- en verkoop van verlofuren;
 • Een ziektekostenverzekering met korting via het IZZ;
 • Korting met gunstige voorwaarden op diverse verzekeringen van Centraal Beheer;
 • Een laptop en een smartphone;
 • Volledige vergoeding van de kosten voor een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Daarnaast krijgt je een gedegen inwerktraject aangeboden in een plezierige werksfeer. Je wordt gekoppeld aan een ervaren collega, hebt regelmatig intervisie-bijeenkomsten en krijgt meerdere trainingen/cursussen aangeboden. Na een jaar dienstverband bouw je bovendien een persoonlijk opleidingsbudget op.

Heb je vragen?
Neem dan contact op met Marissa Tromp (Manager) via telefoonnummer 01 02 82 11 44. Marissa staat je graag te woord.

Voor algemene informatie over onze organisatie ga je naar www.meerotterdamrijnmond.nl


Mailen kan ook: personeelszaken@meerotterdam.nl


Wil je solliciteren?

Stuur dan een korte motivatie met CV via de "Solliciteren" button.

Vereisten

Je past uitstekend in het profiel als je in het bezit bent van een Hbo-diploma Social Work (uitstroomprofiel jeugd), MWD, SPH of Pedagogiek. 


Daarnaast vragen wij het volgende:


 • je hebt enige jaren relevante werkervaring;
 • kennis van en inzicht in het hulpaanbod, de Sociale Kaart de Jeugdwet en verschillende hulpverlengingsmethodieken;
 • kennis van het Rotterdamse wijknetwerk en je kunt afschalen waar mogelijk;
 • in staat om specialistische jeugdhulp te arrangeren;
 • stevig in je schoenen en in staat om professionele afstand te bewaren;
 • collegiaal en flexibel, ook qua inzet;
 • goed in staat om te handelen en te werken met beperkte kaders;
 • je schrikt niet terug van stressvolle situaties, je behoudt altijd het overzicht;
 • je spreekt Engels en het beheersen van Russische of Oekraïense taal is handig maar niet noodzakelijk, er is een tolk aanwezig;
 • je bent in de gelegenheid te reizen naar verschillende locaties.