Skip to content

Stagiair (3e jaars HBO Social Work, 28 tot 32 uur)

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland€ 311,12 - € 355,56 per maandWijkteams

Functieomschrijving

Start stageperiode september 2023 of februari 2024, 28 tot 32 uur gedurende 10 maanden.


Een verschil maken voor jongeren met een beperking? Wil je graag ervaring opdoen in het werken in een wijkteam? Kom dan stage lopen bij MEE Rotterdam Rijnmond! 


Wat ga je doen als stagiair van MEE Rotterdam

Je gaat stage lopen in een uitdagende en afwisselende omgeving. Je komt samen met de wijkteammedewerker bij de cliënt thuis. Samen met de cliënt bekijk je wat het probleem is en welke oplossingen er zijn. Je ondersteunt samen met de wijkteammedewerker bij het (helpen) oplossen of voorkomen van vraagstukken in verschillende leefgebieden. Je kunt hierbij denken aan opvoedproblemen of uitval op school.


Je maakt kennis met het bieden van basishulp. Je leert hoe je specialistische hulp of langdurige ondersteuning inschakelt en hoe je jeugd-arrangementen opstelt. Daarnaast leer je hoe casusregie werkt in de praktijk en hoe je dit kunt vormgeven.


Als stagiair van MEE Rotterdam sta je altijd naast de cliënt, je kijkt naar wat iemand zelf kan. Je ondersteunt bij het versterken van het sociale netwerk rondom de cliënt.


Samen als team

Een wijkteam bestaat uit een team van professionals van diverse disciplines dat op wijkniveau samenwerkt. Als stagiair van MEE Rotterdam ben je gericht op cliënten met een beperking.


Jouw wijkteam bestaat uit ongeveer 25 medewerkers, die zich richten op ondersteuning van kinderen en volwassenen. Een Wijkteamleider stuurt het team aan en een Gedragsdeskundige is voor jou beschikbaar om te sparren, je inhoudelijk advies te geven en van te leren. Er is veel ruimte voor casuïstiekbespreking en reflectie.


Het wijkteam werkt nauw samen met instanties zoals scholen, Veilig Thuis, het CJG, de JGZ, mantelzorg- en vrijwilligersnetwerken en de gemeente Rotterdam.


Wat heeft MEE Rotterdam je te bieden

Je wordt in de wijkteams begeleid door professionele en zeer betrokken medewerkers. Een ervaren wijkteammedewerker wordt als stagebegeleider je vaste aanspreekpunt. Deze staat altijd naast je en kijkt naar wat je zelf kunt. Zo doen we dat bij onze cliënten en zo doen we dat bij onze stagiaires. Het zit in ons DNA.


Gedurende je stage ga je steeds meer taken zelfstandig oppakken. Je doet dit in je eigen tempo, in samenspraak met je stagebegeleider. We dagen je uit, maar overvragen je niet.


Tijdens je stage leer je het volgende:

  • Verdieping van je kennis van de verschillende doelgroepen van MEE Rotterdam. Je leert meer over diverse beperkingen die voor kunnen komen bij jonge kinderen, kinderen op de basisschool en jeugd. Denk hierbij aan autisme, licht verstandelijke beperking, Ggz-problematiek en lichamelijke beperking;
  • Ervaring in een breed scala van meervoudige vragen van cliënten, vraagverduidelijking, casusregie en trajectbegeleiding;
  • Het geven van relevante informatie en advies aan de cliënt en zijn/haar netwerk;
  • Het aanvragen en monitoren van de WMO;
  • Kennis en ervaring om het netwerk van de cliënt te activeren en te versterken;
  • Ervaring in het geven van kortdurende ondersteuning aan de cliënt en zijn/haar netwerk.


Daarnaast bieden we je een stagevergoeding van € 311,12 bruto per maand op basis van 28 uur of € 355,56 bruto per maand op basis van 32 uur per week.


Wil je na je stage een afstudeeropdracht doen bij MEE Rotterdam? We kijken samen naar de mogelijkheden. Vaak blijven stagiairs na hun stage werken bij MEE Rotterdam.


Wil je stagelopen bij ons?

Als jij graag stage wilt lopen in een uitdagende en afwisselende omgeving, dan is een stageplaats bij MEE Rotterdam iets voor jou!


Heb je interesse? Stuur dan een korte motivatie met CV via de "Solliciteren" button. Jouw motivatiebrief en CV te zien we graag tegemoet!

Vereisten

  • Je bent bij de start van de stage 3e jaars student HBO Social Work of Pedagogiek.
  • Je houdt van een uitdaging. Je bent flexibel en vindingrijk.
  • Je beschikt over zelfreflectie en het vermogen om goed te kunnen samenwerken. Dit heb je nodig om kwetsbare burgers met een beperking te ondersteunen om meer grip te krijgen en houden in hun manier van samenleven.