Overslaan naar content

Stagiair (3e jaars Hbo Social Work of Pedagogiek, start september 2024, 10 maanden, 28 tot 32 uur)

 • Rotterdam
MEE Rotterdam Rijnmond

Functieomschrijving

Een verschil maken voor jongeren en/of volwassenen met een beperking in het wijkteam van Rotterdam? Dan zijn we op zoek naar jou!


Wat ga je doen als stagiaire van MEE Rotterdam

Als stagiair bij MEE Rotterdam werk je vanuit het wijkteam voor burgers met een beperking uit Rotterdam waarbij de nadruk ligt op het benutten van diens eigen mogelijkheden. Je speelt een ondersteunende rol bij het versterken van het sociale netwerk rondom de cliënt.


Je komt samen met de Wijkteammedewerker bij de burger thuis. Samen met de burger bekijk je wat het probleem is en welke oplossingen er zijn. Je ondersteunt samen met de Wijkteammedewerker bij het (helpen) oplossen of voorkomen van complexe vraagstukken in verschillende leefgebieden. Je kunt hierbij denken aan opvoedproblemen, uitval op school, of er zijn zorgen over het veilig opgroeien van kinderen.


Je maakt kennis met het bieden van basishulp. Als er naast deze hulp extra ondersteuning nodig is dan leer je hoe je specialistische hulp of langdurige ondersteuning inschakelt. Bijvoorbeeld via een Jeugd- of Wmo arrangementen. Daarnaast leer je hoe casusregie werkt in de praktijk en hoe je dit kunt vormgeven.


Je gaat stage lopen in een uitdagende, complexe en afwisselende omgeving. Je kunt samenwerken met jongeren, maar ook met volwassen burgers. Je kunt je ook inzetten voor alleen volwassenen of alleen jongeren met een beperking.


Samen als team

De wijkteams in Rotterdam bestaan uit een team van professionals van diverse disciplines dat op wijkniveau samenwerkt. Als stagiair van MEE Rotterdam ben je gericht op burgers met een beperking.


Jouw wijkteam bestaat uit ongeveer 25 medewerkers, die zich richten op ondersteuning van kinderen en volwassenen. Een Wijkteamleider stuurt het team aan en een Gedragsdeskundige is voor jou beschikbaar om te sparren, je inhoudelijk advies te geven en van te leren. Er is veel ruimte voor casuïstiekbespreking en reflectie.


Het wijkteam werkt nauw samen met instanties zoals scholen, Veilig Thuis, het CJG, de JGZ, mantelzorg- en vrijwilligersnetwerken en de gemeente Rotterdam.


Wat heeft MEE Rotterdam je te bieden

Je wordt in de wijkteams begeleid door professionele en zeer betrokken medewerkers. Een ervaren wijkteammedewerker wordt als stagebegeleider je vaste aanspreekpunt. Deze staat altijd naast je en kijkt naar wat je zelf kunt. Zo doen we dat bij onze cliënten en zo doen we dat bij onze stagiaires. Het zit in ons DNA.


Gedurende je stage ga je steeds meer taken zelfstandig oppakken. Je doet dit in je eigen tempo, in samenspraak met je stagebegeleider. We dagen je uit, maar overvragen je niet.


Tijdens je stage leer je het volgende:

 • Verdieping van je kennis van de verschillende doelgroepen van MEE Rotterdam;
 • Ervaring in een breed scala van meervoudige vragen van burgers, vraagverduidelijking, casusregie en trajectbegeleiding;
 • Het geven van relevante informatie en advies aan de burger en zijn/haar netwerk;
 • Het aanvragen Jeugd- en / of Wmo arrangementen;
 • Kennis en ervaring om het netwerk van de burger te activeren en te versterken;
 • Ervaring in het geven van basishulp aan de burger en zijn/haar netwerk.

Stagevergoeding

We bieden een stagevergoeding van € 400,- bruto per maand op fulltime basis.


Sollicitatieprocedure

Start van de stage: september 2024, 10 maanden voor 28-32 uur per week. Maak je interesse zo snel mogelijk kenbaar door te solliciteren via onderstaande button. Jouw motivatiebrief en CV te zien we graag tegemoet!


Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met personeelszaken via personeelszaken@meerotterdam.nl of bellen naar 010 282 11 76.


Contactgegevens;
MEE Rotterdam Rijnmond
Boompjes 554
3011 XZ Rotterdam
www.meerotterdam.nl


Vereisten

Functie vereisten

 • Je bent 3de jaars student aan een HBO-opleiding in Social Work of Pedagogiek.
 • Je hebt bij voorkeur gekozen voor het profiel Jeugd
 • Je bent enthousiast over uitdagingen en gaat ze graag aan.
 • Flexibiliteit en vindingrijkheid zijn eigenschappen die jou typeren.
 • Je hebt een sterk vermogen tot zelfreflectie en kunt goed samenwerken. Deze eigenschappen zijn essentieel om kwetsbare burgers met een beperking te ondersteunen bij het verkrijgen en behouden van grip op hun manier van samenleven.

of